genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 2 november 2014

Pruimentaartje, voedselzandloper en glutenvrij!

Wat ik eigenlijk vooral wil promoten op mijn blog?
Wat je zelf maakt, dit is zoveel beter, en het is allemaal zo eenvoudig.
En het taartje is daarvan zeker een voorbeeld. Het is trouwens ook voedselzandloper en glutenvrij, volop genieten dus!
Wist je dat gezond dessert bestaat? Zonder teveel van het ene of het andere, echt pure smaken! 
Terwijl je de oven laat voorverwarmen, maak je deze delicatesse.

Ik gebruikte
  • 200 gr amandelmeel
  • 200 gr platte kaas of sojayoghurt of sojaroom
  • 100 gr rietsuiker of stevia
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 gr rijstgriesmeel
  • 3 biologische eieren
  • zeste van 1 sinaasappel, liefst bio
  • 100 gr boter of kokosolie
  • priumen (ik gebruikte diepvries, maar wel eerst laten ontdooien)
Meng alle ingrediënten en doe in een bakblik.
Laat 10 minuten bakken op 180°C. Voeg de pruimen toe en laat verder garen gedurende een half uurtje.

Smakelijk!




1 opmerking: