genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 5 oktober 2013

Meloensorbet in een eetbaar potje

Een leuk hapje voor de aperitief? Dit is eigenlijk een variant op de klassieker meloen met ham en porto.
Voor 10 hapjes gebruikte ik
  • 10 sneetjes Serrano ham
  • 500 gr ingevroren meloenstukjes
  • 50 gr suiker
  • 1 eiwit
  • 10 muntblaadjes

Laat de ham drogen in de oven, 1h op 90°C. Maar, je legt de plakjes ham niet vlak op de ovenplaat, maar hang ze over een klein glaasje (druppelglas) zodat je na het drogen een soort kommetje bekomt.

Laat de ham afkoelen.

Net voor het serveren maak je de meloen sorbet.
Ik maakte het met de Thermomix. Doe de suiker in de mengbeker, 30 seconden, stand 10.
Voeg de diepgevroren meloenbolletjes of meloenstukjes toe. Snelheid 10, 20 seconden, bijspatelen, en opnieuw 20 seconden op snelheid 10. De vlinder op het mes zetten en het eiwit toevoegen. stand 3, 20 seconden en we zijn klaar.

Serveer het bolletje meloensorbet in het eetbare hamkommetje en versier met een blaadje munt, en drink er een porto-tje bij. Ziezo een klassieker in een ander jasje.
Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. als we geen thermomix hebben, en de ham is op, is het dan goed dat we alleen porto drinken? Back to th eighties!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ja dat mag :-), tenslotte wordt porto gemaakt van noten, dus dat is ook gezond hé ;-)

      Verwijderen