genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 21 september 2013

Voedselzandloperburger, komkommers op een andere wijze

Een supermooie dag gehad, veel gekookt, genoten van de vele gesprekken en nog mooi weer ook.
Ja dan is het tijd om een gezond hapje op ons bord te leggen.
Ik kreeg gisteren van Fanny de laatste komkommer van haar eigen oogst. De gerechtjes met de pompoen hadden ook al gesmaakt.  En we zijn er weer direct aan begonnen hoor.
Voor 6 burgers gebruikte ik

  • 100 gr walnoten
  • een halve komkommer fijn geraspt
  • 1 ei
  • veel verse kruiden

en schijfjes komkommer om de 'burger' voedselzandlopergewijs te serveren.

Mix de walnoten vrij grof, voeg de geraspte komkommer, het ei en veel verse kruiden toe.
Maak er platte schijven van en bak ze gedurende 20 minuten, draaien na 10 minuten.

Serveren tussen twee komkommerschijfjes en een tomatensausje.
Smakelijk!

Zin in andere vegetarische gerechten die voedselzandloper zijn?

1 opmerking:

  1. Interessante combi. Even paar vraagjes. Heb je ze in olie of boter gebakken? Bleef de structuur bij serveren goed?

    BeantwoordenVerwijderen