genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 16 augustus 2013

Rosbief gegaard onder whiskeymosterd

Ja er mag natuurlijk ook al eens vlees op de blog komen hé. Een heel lekker gerechtje, werd al voorgeproefd en goed bevonden door Bart en Rita, dus we gooien het op de blog.
Ik heb het gegaard in een pakketje van bladerdeeg, maar als voedselzandlopervolger eet je dit gewoon niet op...


 Wat heb ik gebruikt?
  • rosbief van 800 gr
  • whiskey mosterd (meegebracht van in Schotland) maar graantjesmosterd zal ook goed zijn
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • peper en kruidenzout
Het vlees zeer goed kruiden en op een stuk bladerdeeg leggen. Bovenop het vlees lekker veel mosterd smeren en het pakketje deeg dichtmaken. Insmeren met een los geklopt eitje en laten garen in een oven van 200°C, en dit maximaal 20 minuten. Laat het vlees nog een beetje rusten onder korst en dan aanvallen! Op de foto is de mosterd precies niet goed te zien...





1 opmerking: