genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 3 augustus 2013

Gele courgettensoep, verser dan vers

Het mooie weer zorgt ervoor dat de groenten wel zeer goed groeien. En de courgettes doen dit ook.
Met dank aan Bea voor het prachtige gele exemplaar, het verdween onmiddellijk in een overheerlijke soep. Geen poespas, maar wel super lekker.
Wat een weelde als de groenten zo weelderig groeien...







Soep is een ongelooflijke bron van vitamientjes. Laat je soep niet lang koken, gebruiken de groenten zoveel mogelijk met schil en al,...
 
Voor 2 liter soep
Dit zijn dus niet diegene van de soep hé ;-)
  • 1 gele courgette (gebruik de pel en de pitten ook)
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • kruidenzout
  • peper 
  • een groen blaadje om te versieren
Laat de ui en knoflook stoven in een scheutje olijfolie. Voeg de stukken courgette toe. 1 liter water erbij, 3 kruidenbouillonblokjes, peper en paprikapoeder en een kwartiertje laten pruttelen.
Zet je mixer erin en klaar is kees. De soep is romig op zichzelf, dus geen toevoegingen, pure energie in een kommetje.
Versieren met een groen blaadje (voor de foto gebruikte ik kleinbladige basilicum, apart en zeer smaakvol).
links vooraan zie je de basilicum met klein blad, in bad, hihi

Proeven op Zondag heeft nog tal van andere soepen, probeer ze allemaal!

Geniet ervan!


1 opmerking: