genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 14 juni 2013

Kikkererwtenquiche, hartige voedselzandlopertaart

We genieten van de zon en verlangen naar meer zon...Ja, de lente is in het land maar toch kunnen we nog niet buiten eten, kunnen we nog geen sandalen dragen...

De voedselzandloper is geweldig om te volgen, duidelijke regels, geen dieet maar een mooi evenwicht vinden. Geen calorieën tellen, wel kijken naar de vezels, de gezonde vetten, de groene groenten,...

Maar we gaan koken, en je wilt er nu aan beginnen, dus...
Voor een quiche van 28 cm gebruiken we 
  • 250 gr gemixte havermout (of havermeel)
  • mengen met het lauw water (100 ml)
  • en beetje olijfolie, 
tot je een homogene massa komt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg bekomen.
Spoel je vorm (doorsnee 28 cm) uit en duw het deeg uit zoals hieronder.

En dan doen we de vulling erop:
  • 4 tomaten
  • 300 gr kikkererwten
  • 50 gr feta
  • verse kruiden (handvol)
  • 50 ml sojaroom
  • 2 eieren
  • peper en zout
Snij de tomaten fijn en leg ze op de bodem. Giet de gekookte kikkererwten erop (of uit blik) en erna de eieren los kloppen met de room en samen met de verkruimelde feta en de kruiden op het geheel doen.


Bakken gedurende 50 minuten (check of je deeg gaar is).


Volg je de voedselzandloper? Geniet dan gerust van deze lekkernij, geen granen, weinig vetten en veel groenten!
Zin in andere hartige taarten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten