genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 28 mei 2013

Rabarbertaart, veel fruit met een originele vulling

Ik kreeg van een vriendin rabarber, joepie, dan kunnen we aan de slag met dit overheerlijke, verse fruit. Dit brouwsel is klaar in een klein uurtje, dus altijd iets achter de hand om onverwachte gasten te verwelkomen, eens proberen dus.

Nodig?
  • Rabarber
  • 150 gr suiker (rietsuiker in dit geval)
  • 2 bananen
  • 100 gr sojayoghurt
  • 150 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
We nemen een springvorm van 28 cm, bekleden met bakpapier en de oven aanzetten op 200°C.
Ik gebruikte drie dikke stokken rabarber. Verwijder de buitenste schil en snij in plakjes, op het bakpapier doen en bestrooien met 50 gr rietsuiker.
In de oven zetten voor een kwartier.

Maak ondertussen de 'vulling'. Meng bloem, bakpoeder, de rest van de suiker, yoghurt en de twee bananen. Als de rabarber al is voorgegaard, doe dan dit originele, vetvrije, eivrije mengsel op het fruit.
Laten bakken gedurende een half uur en klaar is kees.

Smakelijk eten en dat deze taart 'onschuldig' is, is zeker. Geniet van dit lekkere fruit met aparte korst.
En heb je nog zin in andere originele gerechtjes met rabarber?
Morgen op de blog een vleesgerecht met rabarber, ja, is eens wat anders hé?!

1 opmerking:

  1. Klinkt lekker!! De tuin geeft alle mooie rabarber, dus dit weekend eens uitproberen!!

    BeantwoordenVerwijderen