genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 7 mei 2013

Broodpudding met hazelnoot en appel, geen suiker, geen vet, geen lactose en veganistisch, wel niet voedselzandloperproof


Een zonnig dagje tegemoet gaan met een lekker tussendoortje zonder vet en zonder suiker. Gezond eten is vooral ook voorbereid zijn, dus veel voorraad hebben en goed plannen.
Voorzie je van groenten en fruit en je kan al veel bereiken.

Deze 'taart' is ideaal na een uurtje lopen. Een stukje van deze appelbereiding laat je bekomen van de inspanning, zonder een zwaar gevoel.

Laat je verleiden door deze variant op de klassieke broodpudding of de 'taarten' die we vroeger al op de blog maakten. Je laat niets verloren gaan, dus geen brood met een hard kantje, genieten van restjes op een andere manier.

1 liter hazelnootmelk
100 gr hazelnoten
4 appels
12 gr stevia (kijk naar de verhouding op de verpakking, moet overeenkomen met 120 gr suiker)
400 gr brood
100 gr vanillepuddingpoeder

Laat het brood weken in de warme hazelnootmelk. Maak zo fijn als je zelf wenst. Mix de hazelnoten en voeg toe, alsook het puddingpoeder, en de stevia. Goed omroeren.
Neem een flexibele vorm, spoel om en vul met dit mengsel. Schil de appeltjes en leg ze in schijfjes op het geheel.
Bak dit lekkere brouwsel gedurende een uurtje op 180°C en je kan genieten van een veganistisch, vetvrij, suikervrij, lactose-vrij hapje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten