genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 29 december 2012

Scampi en ja ook op proeven op zondag

Nog net op tijd voor de eindejaarsreceptie? Scampi

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik persoonlijk niet zo voor scampi ben..

Maar kijk toch een gerecht met dit ingrediënt, want ik kook natuurlijk niet alleen voor mezelf.

Joepie, we maken de mensen gelukkig, we gaan aan de slag.

Nodig:
- 0.5 kg ongepelde scampi
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 kruidenbouillonblokje
- 1 doosje tomatenpuree
- pili pili (naar smaak)
- 1 rode paprika
- 200 ml sojaroom
- 125 ml witte wijn
- 2 à 3 eetlepels ricard (naar smaak)
- 1 eetlepel maïzena
- peterselie

 Hoe prepareren we dit gerecht?


Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie en voeg dan de blokjes rode paprika toe. Pel ondertussen de scampi (marineer ze best eerst in olijfolie met groene kruiden en look voor een paar uurtjes) en voeg even toe aan de groenten.
Haal de mengeling met de scampi van het vuur en bewaar.
(Scampi mogen zeker maar even aanstoven, anders direct te taai)
Meng de room met de wijn en zet op vuur en voeg ook de tomatenpuree en kruidenbouillon toe en kruiden met peper en pili pili. Laat pruttelen tot lichtjes ingekookt (eventueel nog beetje binden met de maïsbloem maar hoeft niet, moet geen super gebonden saus zijn), parfumeren met ricard en helemaal op het eind voeg je dan de scampi toe.
Even versieren met peterselie.
Je kan dit gerecht ook als hapje serveren, als voorgerecht of als hoofdgerecht samen met pasta.



1 opmerking: