genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 1 december 2012

Hapje voor bij het aperitief : forelmousse

Hapje voor bij het aperitief : forelmousse


Aperitieftijd en geen hapje in huis?
We gaan dit snel fixen. Gerookte forel heeft een lange houdbaarheidsdatum, dus altijd handig om in huis te hebben. Je kan het ook altijd in een slaatje verwerken of versnipperen als versiering in een soepje.

Snel klaar en zeer puur, dus geen excuses, we gaan voor gezond!

Wat heb je nodig?
  • gerookte forel (200 gr)
  • sojaroom (50 gr)
  • peper

Mix de forel fijn met een beetje sojaroom erbij. Klop een beetje room stijf en meng er zachtjes onder en kruiden met peper.
De hoeveelheid sojaroom bepaal je zelf. Hoe meer room, hoe smeuïger maar dit hoeft niet zo zeer bij dit recept. Met een paar soeplepels room op een hoeveelheid van 200 gr gerookte vis heb je al een smakelijk hapje.
Lekker met maïschips of met groenten reepjes (paprika, komkommer, selder,...) en je kan er bieslook op versnipperen. Tenzij je doet zoals ik heb gedaan, gewoon erop leggen...
Vandaag al veel gekookt, de resultaten zullen dus spoedig op de blog te zien zijn.

1 opmerking:

  1. Mmmmm... Ziet er lekker en gezond uit! Zal ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen