genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 9 december 2012

Chocoladekoekjes, een toetje voor op zondag

Chocoladekoekjes, een toetje voor op zondag

Ziezo, het resultaat. Als je vandaag een bezoekje brengt aan Jo en Nathalie van Casa Verde, dan kan je ervan proeven.


Dit heb je nodig :
100 gr pure chocolade
1 ei
100 gr rietsuiker
80 gr bruine suiker
200 gr bloem
60 gr maïzena
2 koffielepels bakpoeder
150 gr zachte boter

Laat de chocolade smelten met 20 gr boter. Meng de suiker toe, de rest van de zachte boter en roer tot een romige massa en doe er op het eind de chocolade bij. Nu nog de bloem en het ei tot je een glad deegje bekomt. Eventueel eventjes laten opstijven zodat je er gemakkelijker kunt mee werken.
Verwarm je oven op 180 °C en leg op een bakplaat een bakvel. Rol bolletjes uit je deeg en leg op de plaat en druk plat en dan bekom je dit :




Bak gedurende 10 à 14 minuten. De koekjes worden pas hard als je koud zijn, dus ze zijn nog vrij zacht als de baktijd verlopen is.
Smakelijk en ook leuk als geschenktip, we gaan dus ook verder met de eetbare cadeautjes :

Misschien niet helemaal voedselzandloper met de boter en de bloem, maar toch pure chocolade, rietsuiker en maïzena, dus toch goeie bedoelingen!



1 opmerking:

  1. heb gisteren deze koekjes gebakken en ze zijn al allemaal op!

    BeantwoordenVerwijderen