genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 25 november 2012

Pompoenchutney, zelf eetbare cadeautjes maken!

Pompoenchutney, zelf eetbare cadeautjes maken!

Wat is er leuker dan cadeautjes geven? Ja cadeautjes krijgen hé. Maar ook zelf een presentje maken om iemand mee te plezieren, dat is tof en origineel.
We maken een chutney met appel, pompoen, gember, citroensap en citroenschil, rietsuiker, ui en kaneel.
We laten de ajuin stoven samen met de blokjes pompoen, appel, de geplette koriander, de kaneelstok, het sap van een citroen, de geraspte schil van een citroen en de geraspte gember.
Laten pruttelen gedurende een 45-tal minuten.
Zorg dat je een weckpot of een afsluitbaar recipiënt hebt.
Haal de kaneelstok uit je brouwsel. Doe je mengeling warm in de pot en sluit onmiddellijk af.



Voorzie van een etiket en klaar is kees. Je kan er ook nog een strik rond doen, dan is het echt cadeau!

Je kan de chutney een ganse tijd op een koele plek bewaren.

Lekker bij brood, bij een notenburger of bij wild.


1 opmerking:

  1. Net van geproefd!Het is héééél lekker!Bedankt voor dit origineel cadeau! Groeten Ellen

    BeantwoordenVerwijderen